HTML

Magunkról

The blog of the Budapest based Digital Natives covers the topics such as technological challenges we meet in our work, also our solutions and developments related mostly to Ruby on Rails and e. g. JavaScript. You can read about project management methodologies, which drive our workflow, such as agile or scrum. We don’t forget to report about our work and free-time related events and activities.

Facebook

Címkék

2011 (1) 2012 (4) 2013 (5) 2014 (1) agency (1) agile (1) agilis (13) android (1) angel (2) anita (2) API (1) árazás (2) artisjus (1) balaton (1) bécs (1) becs (1) becslés (1) befektető (7) befekteto (1) bemutatkozás (1) berlin (1) beszédfelismerés (2) beszédtechnológia (1) bitbucket (1) borkóstoló (1) budapest.rb (1) célok (1) client (4) cloud (1) code hulk (1) coding (1) coin (1) concept (2) conference (1) continuous integration (1) cross browser (1) cross platform (2) csapat (4) csapatépítés (1) csocsó (1) David (1) ddb (1) deployment (3) design (2) dev (4) dev meeting (2) digital (1) diktálás (1) dojo (1) ebook (1) education (1) elemzés (3) elmélet (1) english (8) English (1) értékelés (1) értékesítés (3) extreme programming (1) fejlesztő (3) feliratozás (1) Friday (1) frontend (2) game (3) game of thrones (1) gerzson (2) hackfwd (2) heroku (1) hirdetés (1) hosting (1) icatapult (2) idcee (4) idea (1) implementation (2) inkubáció (9) ios (1) javascript (1) jenkins (1) jogdíj (1) kaizen (1) kalandpark (1) kanban (3) képzés (2) kijev (1) kipuedu (1) kirándulás (1) kocákzati tőkealap (1) kommunikáció (1) lean (2) LinkedIn (1) Logidok (1) mahasz (1) meetup (9) mindroom (2) Mitnick (1) mixgar (14) mobil (4) mvp (2) MVP (1) nabaztag (1) natives (1) olasz (1) open source (1) people search (1) piknik (1) planning (1) playertise (3) prága (1) presentation (1) product owner (1) product roadmap (1) project (1) prototípus (1) prototype (1) rabbit (1) rails (15) ruby (13) rupy (1) scrum (9) search API (1) series (2) sharewood (1) siker (2) sorozat (1) spaceship (1) speedinvest (1) startup (6) startup week (1) String (1) szerződés (1) szolgáltatás (2) taxi (3) taxitrust (3) taxtrust (1) techshow (2) testing (2) teszt (1) titanium (1) toborzás (2) tőke (2) toptal (1) trónok harca (1) ügyfél (1) UI (1) UML (1) UX (2) üzletiangyal (1) vagrant (1) varga anita (1) verseny (2) videó (1) videóarchívum (1) vienna (1) világhírnév (8) virtualbox (1) vm (1) vodka (1) web (8) wired (2) workflow (2) XP (1) xp (3) Címkefelhő

Voltunk New Tech + Webisztán mikulás meetup-on, ami egy nagyon jól sikerült, teltházas rendezvény lett (elvileg 400, de szerintem több emberrel), jól éreztük magunkat. Több ismerős is tartott előadást, de sajnos a felvételek még nem elérhetőek. Egyértelműen a kupon és a közösség volt a fő téma, kupongyűjtéssel próbálkozik mindenki, ez a jövő?
Az eseményen készült videóinterjúkat a HVG oldalán már meg tudjátok nézni, szó esik többek közt az iwiw és facebook küzdelméről is.

Múlt héten az Agile Alliance megtartotta éves közgyűlését, új elnökség alakult Sipos Tamás vezetésével és új 2011-es program került elfogadásra. Az erő a tagokban van (illetve az önkéntes, de kemény munkában), aki aktív az irányít, tanuló és agilis szervezet létrehozása, - ezek voltak a kulcs gondolatai a tagok idei gyűlésének. Terjeszteni kell az agilis eszméket, edukálni kell a magyar szoftver ipart, ebben mind egyetértettünk. A megújulás, az erősödés, növekedés a legfontosabb célkitűzés a közeljövőben, ezért én is mindenkit csak bátorítani tudok, aki a téma iránt érdeklődik, hogy csatlakozzon és vegyen részt a munkában!

Kapcsolódó hír, hogy jövő héten - december 9-én Agile Meetup lesz, ahol többek közt mi is előadunk! Igen, Beöthy Mikivel együtt erősítjük a meetup technológiai oldalát egy kis fejlesztői villámelőadással, aminek a címe Tempomat lesz. Ennél többet nem árulunk el, inkább gyertek el, hallgassátok meg! Lesz még szó az agilis IT szervezetről, lesz kerekasztal beszélgetés is és persze sörözés. Itt a részletes program, lehet jelentkezni, még van 2 hely! :)

Ha egy kicsit előrébb tekintünk, lesz még december 16-án egy karácsonyi ruby meetup is, amire most minden Ruby iránt érdeklődőt megpróbálunk összetoborozni! Egy rendhagyó, előadásoktól mentes közösségi est lesz. Most tudtam meg, hogy én is az esemény házigazdája leszek :) A helyszín még pontosítás alatt, úgyhogy amint megtaláljuk, írok!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalnatives.blog.hu/api/trackback/id/tr842495308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akocsis · http://akocsis.blog.hu 2010.12.06. 09:56:49

Mint érdeklődő kívülálló, kíváncsi lennék mit jelentenek a "megújulás, az erősödés, növekedés" jelszavak. Pontosan mit kell megújulni, miben kell erősödni és hol kell növekedni.
Mit lehet érteni az agilis eszmét terjesztésén, hol kell azokat és hogyan terjeszteni?
Hol hogyan kiket és ki által kell edukálni?

Csak azért, mert attól függően ki mit ért alatta, a gondolat lehet nagyon jó vagy nagyon rossz is.

Tudom hogy a cikket nem Sipos Tamás írta, de a cikkíró szubjektív véleménye is érdekes lehet :)

Tompa Tamás 2010.12.06. 13:20:59

@akocsis: A jelszavak az én értelmezésemben azt jelentik, hogy az agile alliance szeretné megtalálni azokat a tagokat, akik segíteni tudják az egyesület működését, és ehhez új embereket is várnak.
Az agilis eszméket kishazánkban kell terjeszteni, mert sok céghez még nem jutottak el. Edukálni tréningeken, konferenciákon és szakmai rendezvényeken lehet.

akocsis · http://akocsis.blog.hu 2010.12.06. 14:22:55

A hittérítés nagyon nagy károkat okoz.
A PMSZ Agilis tagozatának megalakulásakor is elhangzott, hogy a közösség még nem áll készen a nyilvánosságra. Felkészületlenül reflektorfénybe állni jelentősen visszavetheti a közösség hitelességét.

Úgy érzem, hogy amikor arról beszélünk, az "agilitás nem jutott el sok céghez" akkor nem arról beszéltünk, hogy azok a cégek nem hallottak volna az agilitásról, hanem az agilitás (az agilis szoftverfejlesztők) még nem készült fel azokra a cégekre.
Ilyen például a beszerzési kérdések kezelése, az agilis szoftverfejlesztési szerződés kérdésköre, és még sorolhatnám.

Pontosan ezért nem szabad még konferenciákat szervezni, hiszen a mondandó még nem áll készen. (Az üres, 10 éve létező elméleti összefuttatásokról felesleges konferenciát szervezni)

A tréningeket, a tréning cégeket is át kellene nézni, nem csak úgy oktatni bele a vakvilágba. (Hiszem, hogy az oktatási program hibás, nem csak Magyarországon de világszerte)

Szakmai rendezvényeknek volna értelme, de ott is a lényegre kellene koncentrálni a jelenleg divatos elméletpuffogtatás helyett.
süti beállítások módosítása