Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

HTML

Magunkról

A Digital Natives blogjában olyan témákról fogunk írni, amikkel napi szinten foglalkozunk vagy egyszerűen csak érdekesnek találjuk őket. A blogot a cégben dolgozók közösen szerkesztik, így a stílusok és a témák sokszínűsége garantált lesz: agilis módszertanok, beszédtechnológia, programozás, ruby on rails, egyéb érdekességek.

Facebook

Címkék

2011 (1) 2012 (4) 2013 (5) agency (1) agile (1) agilis (13) android (1) angel (2) anita (2) API (1) árazás (2) artisjus (1) balaton (1) becs (1) bécs (1) becslés (1) befekteto (1) befektető (7) bemutatkozás (1) berlin (1) beszédfelismerés (2) beszédtechnológia (1) borkóstoló (1) célok (1) client (4) cloud (1) coin (1) concept (2) conference (1) cross browser (1) cross platform (2) csapat (4) csapatépítés (1) csocsó (1) David (1) ddb (1) deployment (3) design (1) dev (3) digital (1) diktálás (1) dojo (1) ebook (1) education (1) elemzés (3) elmélet (1) English (1) english (9) értékelés (1) értékesítés (3) extreme programming (1) fejlesztő (3) feliratozás (1) game (3) game of thrones (1) gerzson (2) hackfwd (2) heroku (1) hirdetés (1) hosting (1) icatapult (2) idcee (3) implementation (1) inkubáció (9) ios (1) jogdíj (1) jruby (1) kaizen (1) kalandpark (1) kanban (3) képzés (2) kijev (1) kipuedu (1) kirándulás (1) kocákzati tőkealap (1) kommunikáció (1) lean (2) LinkedIn (1) mahasz (1) meetup (7) mindroom (2) Mitnick (1) mixgar (14) mobil (4) mvp (2) MVP (1) nabaztag (1) natives (1) olasz (1) people search (1) piknik (1) planning (1) playertise (3) prága (1) product owner (1) project (1) prototípus (1) prototype (1) rails (13) railsgirls (2) ruby (12) rupy (1) scrum (9) search API (1) series (2) sharewood (1) siker (2) sorozat (1) speedinvest (1) startup (6) startup week (1) String (1) szerződés (1) szolgáltatás (2) taxi (3) taxitrust (3) taxtrust (1) techshow (2) teszt (1) titanium (1) toborzás (2) tőke (2) toptal (1) trónok harca (1) ügyfél (1) UI (1) UX (1) üzletiangyal (1) vagrant (1) varga anita (1) verseny (2) videó (1) videóarchívum (1) vienna (1) világhírnév (8) virtualbox (1) vm (1) vodka (1) web (7) wired (2) xp (3) XP (1) Címkefelhő

Blogajánló

Az elmúlt időszak elképesztően izgalmas volt, rengeteg minden történt. A korábbi bejegyzésben emlegetett inkubációs projektek közül a MIXGAR (következő generációs zenegép szolgáltatás) nagyon sokak érdeklődését felkeltette, ezért az utóbbi 1-2 hónapban erre fókuszáltunk és gyorsan meg is csináltuk a beta verziót :).

Múlt pénteken (2011. május 13., péntek) jutottunk el odáig a termékfejlesztésben, hogy egy nem nagyon nagy dobra vert, de publikus eseményen próbáljuk ki a mixgart: péntek este 8-tól kb. éjfélig a Nemdebárban a mixgar szolgáltatta 30-40 embernek a zenét. Azt követő héten pedig két eseményen, a TechShow-n és a Kreativ által szervezett Brand and Music konferencián is debütáltunk nagyobb közönség előtt a beta verzióval. De ne szaladjunk ennyire előre az időben.

Az első 3 hónapos kísérleti inkubációs szakasz 2010. decemberében indult és kb. egy hónapja, áprilisban zárult le. Ennek eredménye lett a mixgar és a taxitrust (és persze egy csomó más ötlet, amikről reméljük hallani fogtok a jövőben :)) Az inkubációnk lényege, hogy a cégben  keletkezett szolgáltatás-ötleteket tudatosan, a saját módszertanunk szerint fejlesztjük szolgáltatásokká, termékekké. 

Tehát a 3. hónap zárásaként áprilisban elindítottuk őket az EPC-n (+1 korábban elkészült prototípust, a Gépírót is), ami nagyon leegyszerűsítve egy olyan startup verseny, ahol befektetőkkel lehet megismerkedni. Ide sajnos az előszűrés miatt nem kerültek be a projektek. Ennek több oka is volt, egyrészt a termékek korai fázisban voltak, másrészt mint kiderült az is hátrányt jelent, hogyha egy név alatt több projekt is szerepel. Valószínűleg ez abból adódik, hogy általában néhány fős csapatok jelentkeznek a versenyre, akikről feltételezhető, hogy adott esetben nem tudnák fókuszálni az energiájukat. Tehát ezek a projektek a bírálók szemében egymást gyengítik. 

Az EPC eredményeket követően egy héttel viszont sikerült bejutnunk egy olyan eseményre, amire bevalljuk kicsit félve adtuk le a nevezésünket. Ez pedig a TechShow volt (május 17-18.), ahol Magyarország 21 leginnovatívabb high-tech megoldását mutatták be. Amikor először megláttam a bejutottak listáját köztük a mixgarral, kicsit megijedtem: egy pilóta nélküli robotrepülőgép és egy sztratoszféra kutató platfrom közé került be a nevünk

Fogalmazzunk úgy, hogy ez a lehetőség motivált minket és talán ezért is sikerült ilyen rövid idő alatt ilyen sokáig eljutnunk a mixgarral.

A Kreativ Brand and Music konferencia szervezőivel is sikerült megállapodnunk, így egy nappal a TechShow után (május 19.) ezen az eseményen az előadások közötti szünetekben már a mixgar szolgáltatta a zenét, pontosabban a konferencia résztvevői.

Az eseményeket óriási sikerként értékeljük, rengeteg embernek tetszett az ötlet és ami még fontosabb, a kivitelezés. A két nap alatt 70-en regisztráltak a helyszínen, ők már a helyszínen beleszólhattak a zenei kínálatba. Nagyon sok biztatást kaptunk olyan emberektől a teljesség igénye nélkül, mint Louis Rodriguez-Rosello (Head of Unit Future Network, European Commission), Ralf Lülsdorf (Deutsche Telecom AG, International Sponsoring), Alexander Bard (Army of lovers alapító, zenész, filozófus), Viktor Gergő (Gravity), Birck Balázs (Head of Department Product Management & Innovation Unit). És persze rengeteg kockázatitőkés is érdeklődött.

De ha lehet rendezni meghatottsági versenyt egy termékfejlesztés kapcsán, akkor a díjat egyértelműen az a jelenet kapta, amikor Gyöngyvér, a mixgar tündére egy csapat kisiskolásnak megmutatta tableten a mixgart és ők megértették, szavaztak, mosolyogtak. Közhelyesen hangzik, de ez tényleg jó volt, na :)

A továbbiakról hamarosan írok, pillanatnyit szusszanunk, utána folytatjuk a fejlesztést. Terveink szerint hamarosan bárki hozzáférhet majd egy nagyon elmés formában a mixgarhoz :).

További képek itt:

 

TechShow előadásról videó:

 

Sajtó megjelenések: Origo interjú Bárdos Kristóffal, poszt az EnTRENDtainment blogon, Tompa Tamással interjú az indexen, interjú Bárdos Kristóffal az RTL klubon.

UPDATE: Megjelentünk a Trend Hunteren is.

De ne feledkezzünk meg a taxitrustról sem, ami egy másik pályán indult el. Itt egy Thai társaság talált ránk a Younoodle oldalon (az EPC-n ezen a platformon kellett jelentkezni). A felvetett probléma-megoldás párosunk a magyar piacon nem nagyon talált befogadó fülekre, akikkel itthon beszéltünk nem tudtak elszakadni az általuk ismert piactól - de ez talán nem is baj, foglalkozzon vele olyan, aki hisz is benne :). A lényeg az, hogy csak Bangkogban közel 300 000 ezer ember foglalkozik taxizással és úgy tűnik, hogy ezek egy szerencsés csoportja még az idén használhatja a taxitrustot.

 

Címkék: bemutatkozás siker prototípus techshow mixgar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://digitalnatives.blog.hu/api/trackback/id/tr932911612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.