HTML

Magunkról

The blog of the Budapest based Digital Natives covers the topics such as technological challenges we meet in our work, also our solutions and developments related mostly to Ruby on Rails and e. g. JavaScript. You can read about project management methodologies, which drive our workflow, such as agile or scrum. We don’t forget to report about our work and free-time related events and activities.

Facebook

Címkék

2011 (1) 2012 (4) 2013 (5) 2014 (1) agency (1) agile (1) agilis (13) android (1) angel (2) anita (2) API (1) árazás (2) artisjus (1) balaton (1) bécs (1) becs (1) becslés (1) befektető (7) befekteto (1) bemutatkozás (1) berlin (1) beszédfelismerés (2) beszédtechnológia (1) bitbucket (1) borkóstoló (1) budapest.rb (1) célok (1) client (4) cloud (1) code hulk (1) coding (1) coin (1) concept (2) conference (1) continuous integration (1) cross browser (1) cross platform (2) csapat (4) csapatépítés (1) csocsó (1) David (1) ddb (1) deployment (3) design (2) dev (4) dev meeting (2) digital (1) diktálás (1) dojo (1) ebook (1) education (1) elemzés (3) elmélet (1) English (1) english (8) értékelés (1) értékesítés (3) extreme programming (1) fejlesztő (3) feliratozás (1) Friday (1) frontend (2) game (3) game of thrones (1) gerzson (2) hackfwd (2) heroku (1) hirdetés (1) hosting (1) icatapult (2) idcee (4) idea (1) implementation (2) inkubáció (9) ios (1) javascript (1) jenkins (1) jogdíj (1) kaizen (1) kalandpark (1) kanban (3) képzés (2) kijev (1) kipuedu (1) kirándulás (1) kocákzati tőkealap (1) kommunikáció (1) lean (2) LinkedIn (1) Logidok (1) mahasz (1) meetup (9) mindroom (2) Mitnick (1) mixgar (14) mobil (4) MVP (1) mvp (2) nabaztag (1) natives (1) olasz (1) open source (1) people search (1) piknik (1) planning (1) playertise (3) prága (1) presentation (1) product owner (1) product roadmap (1) project (1) prototípus (1) prototype (1) rabbit (1) rails (15) ruby (13) rupy (1) scrum (9) search API (1) series (2) sharewood (1) siker (2) sorozat (1) spaceship (1) speedinvest (1) startup (6) startup week (1) String (1) szerződés (1) szolgáltatás (2) taxi (3) taxitrust (3) taxtrust (1) techshow (2) testing (2) teszt (1) titanium (1) toborzás (2) tőke (2) toptal (1) trónok harca (1) ügyfél (1) UI (1) UML (1) UX (2) üzletiangyal (1) vagrant (1) varga anita (1) verseny (2) videó (1) videóarchívum (1) vienna (1) világhírnév (8) virtualbox (1) vm (1) vodka (1) web (8) wired (2) workflow (2) XP (1) xp (3) Címkefelhő

Milyen Berlinben egy DDR hostel? Ki tud jobban csocsózni, a HackFwd-osok vagy a Mixgar-osok? Tényleg léteznek svájci nagyon érdeklődő befektetők? 

Múlt hétvégén jártunk Berlinben a HackFwd Build 07 rendezvényén, ahol a legjobb európai startupokból választottak ki 12-t, hogy bemutathassák a zsűri, befektetők és egymás előtt a projektjüket. Auguszus 30-án kaptuk a jó hírt, hogy beválogattak minket a Mixgarral és utazunk Berlinbe. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen céllal elhagytuk az országot.

Mi az a HackFwd? 
Ez egy inkubációs ház, ami azzal a céllal jött létre, hogy geek-eket és jó ötleteket gyűjtsenek össze, ami köré szakértők segítségével tudnak majd üzleti modellt, marketing és sales stratégiát építeni. A társaság a csapatot (1-3 fő) egy évig finanszírozza 191 ezer EUR-ig és segíti őket a munkájukban, ezért cserébe összesen 30% tulajdon részt kérnek. Minden induló startupnak ajánljuk az oldalukat!
 
Ebből az is látszik, hogy ezt a modellt nem ránk találták ki - mivel mi a Digital Natives-ből építettük fel és tereltük önálló útra a projektet, nekünk inkább tanácsadásra és tőkére van szükségünk, mint egy inkubációs házra - nem is férnénk be a procedúráik közé.
 
Akkor miért mentünk ki?
Nagyon kíváncsiak voltunk a külföldi mentalitásra, a HackFwd-ra és leginkább a többi startupra - vajon mennyire erős a mi projektünk, csapatunk hozzájuk képest? Tudunk ezen a fronton befektetőket szerezni a projekthez?
 
Az utazás
Beöthy Mikivel (vezető fejlesztő), Tompa Tomival (CTO), Huszár Gerzsonnal (CEO) és Bárdos Kristóf (üzletfejlesztés, én) indultunk el négyen csütörtök délután, hogy pénteken ott lehessünk és megnézzük a várost. Mivel nem volt nagy a büdzsénk, egy DDR hostelben aludtunk, ami a kezdeti sokk után (12 fős szoba) kellemes csalódást okozott és végül csak mi maradtunk egy 6 fős szobában. Volt egy bája, ahogy 4 fiú egy panel szobában gin-tonic-ozik és a másnapi versenyre próbál.
 
 
Az előadások
A HackFwd-os napunk szombat reggel kezdődött: délelőtt meghallgattunk pár előadást a termékek piaci bevezetéséről, de igaziból mindenkinek a verseny járt a fejében (nekünk biztosan). Nagy idegességünkben azért megvertünk két HackFwd-os srácot Tomival csocsóban.
A délutániak közül rám két előadás tett mély benyomást, az egyik Luis Iván Cuende spanyol srác, aki 11 évesen kezdett programozni és 15 évesen megnyerte a HackNow versenyt egy desktop disztribúciós eszközzel. Nagyon szimpatikus volt a srác.
 
A másik Tom Hulme elődasáa volt, ami TED-es, evangelistás hangvételű volt és a webes startupok egyébként jól ismert feladatait, kihivásait foglalta össze nagyon jól.
 
A verseny
Itt szólnék pár szót Gerzsonról, aki a Mixgar új vezetője lett és a versenyen már ő indult el a Mixgar színeiben (csocsóban még nem). Gerzson 7 évig dolgozott a LogMeIn-nél, majd egy hosszab szabadság után augusztus végén csatlakozott hozzánk, mint ügyvezető és seed befektető is. Már jó pár éve ismertük őt, megfordult annak idején a Kirowskiban is, és volt pár közös szakmai kirándulásunk is a péntek szombat éjszakában :).
 
Vissza a versenyhez: 8 perced van, hogy angolul életed egyik legjobb előadásán meggyőzd a nemzetközi zsűrit, hogy te vagy a legjobb. A zsűri: Sherry Coutu - Angel investor, Werner Vogels - Amazon CTO, Tom Hulme - IDEO design director, Lars Hinrichs - HackFwd CEO, Jean-Paul Schmetz - HackFwd board member.
A verseny zseniálisan sikerült a mi szempontunkból, az összes próba alatt nem sikerült ilyen jól Gerzson előadása. Ahogy leültünk és kiörömködtük magunkat egy svájci befektető társaság képviselője azonnal megkeresett minket, majd később az eredményhirdetés előtt a HackFwd vezetője is kifejezte komoly érdeklődését a projekt iránt, folytatni fogjuk a beszélgetést még akkor is, ha nem minden szempontból illeszkedünk a mintájukba.
 
Összegzés
Ezek ismeretében talán érthető, hogy nem bántuk annyira, hogy ezúttal nem mi nyertük el az első helyet. Gratulálunk a Greylog2-nek és a ReaDIYmate-nek a győzelemhez!
Egyetlen egy dolog hiányzott az eseményről: erősebb visszajelzés a zsűri részéről - ezek mind nagyon hasznosak egy induló startup életében. További képek az eseményről.
 
Készülünk az októberi bécsi Startup Week és kijevi IDCEE eseményekre, ahol szintén versenybe szállunk nagyobb közönség előtt is a többi startuppal.
Az eseményeket a Mixgar.com/events oldalon követhetitek nyomon, itt megtalálhatjátok az események tweetjeit is.

Címkék: tőke befektető világhírnév inkubáció mixgar hackfwd

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalnatives.blog.hu/api/trackback/id/tr893243537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.