HTML

Magunkról

The blog of the Budapest based Digital Natives covers the topics such as technological challenges we meet in our work, also our solutions and developments related mostly to Ruby on Rails and e. g. JavaScript. You can read about project management methodologies, which drive our workflow, such as agile or scrum. We don’t forget to report about our work and free-time related events and activities.

Facebook

Címkék

2011 (1) 2012 (4) 2013 (5) 2014 (1) agency (1) agile (1) agilis (13) android (1) angel (2) anita (2) API (1) árazás (2) artisjus (1) balaton (1) bécs (1) becs (1) becslés (1) befekteto (1) befektető (7) bemutatkozás (1) berlin (1) beszédfelismerés (2) beszédtechnológia (1) bitbucket (1) borkóstoló (1) budapest.rb (1) célok (1) client (4) cloud (1) code hulk (1) coding (1) coin (1) concept (2) conference (1) continuous integration (1) cross browser (1) cross platform (2) csapat (4) csapatépítés (1) csocsó (1) David (1) ddb (1) deployment (3) design (2) dev (4) dev meeting (2) digital (1) diktálás (1) dojo (1) ebook (1) education (1) elemzés (3) elmélet (1) english (8) English (1) értékelés (1) értékesítés (3) extreme programming (1) fejlesztő (3) feliratozás (1) Friday (1) frontend (2) game (3) game of thrones (1) gerzson (2) hackfwd (2) heroku (1) hirdetés (1) hosting (1) icatapult (2) idcee (4) idea (1) implementation (2) inkubáció (9) ios (1) javascript (1) jenkins (1) jogdíj (1) kaizen (1) kalandpark (1) kanban (3) képzés (2) kijev (1) kipuedu (1) kirándulás (1) kocákzati tőkealap (1) kommunikáció (1) lean (2) LinkedIn (1) Logidok (1) mahasz (1) meetup (9) mindroom (2) Mitnick (1) mixgar (14) mobil (4) mvp (2) MVP (1) nabaztag (1) natives (1) olasz (1) open source (1) people search (1) piknik (1) planning (1) playertise (3) prága (1) presentation (1) product owner (1) product roadmap (1) project (1) prototípus (1) prototype (1) rabbit (1) rails (15) ruby (13) rupy (1) scrum (9) search API (1) series (2) sharewood (1) siker (2) sorozat (1) spaceship (1) speedinvest (1) startup (6) startup week (1) String (1) szerződés (1) szolgáltatás (2) taxi (3) taxitrust (3) taxtrust (1) techshow (2) testing (2) teszt (1) titanium (1) toborzás (2) tőke (2) toptal (1) trónok harca (1) ügyfél (1) UI (1) UML (1) UX (2) üzletiangyal (1) vagrant (1) varga anita (1) verseny (2) videó (1) videóarchívum (1) vienna (1) világhírnév (8) virtualbox (1) vm (1) vodka (1) web (8) wired (2) workflow (2) xp (3) XP (1) Címkefelhő

Eljött a várva várt beta teszt ideje, amikor végre Ti is elmondhatjátok, hogy szerintetek is ilyen egy egyszerű online taxirendelés, vagy még sokat kell dolgoznunk rajta.

Mivel találkozhattok az új verzióban?

  • Cím megadása: geolokációval támogatva egyszerűen megadhatod a rendelés pontos helyét (amihez felajánljuk a közelben lévő korábbi rendeléseidet is).
  • Taxi kérés: ha van a közeledben online rendelhető taxi, akkor nem a társaságok listáját, hanem egy nagy taxit kérek gombot fogsz találni és egy szöveges beviteli mezőt extra igényeidhez (androidon csak 2.2+ felett, az alatt sajnos nincs push notification, így nem fogsz tudni online rendelni egyenlőre).
  • Taxi választás és megrendelés: utazási szándékodra a közeli taxik visszajelezik a várható kiérkezési időt, és Te a taxik listájából kiválaszthatod, megrendelheted a számodra legszimpatikusabbat (az idő, ár és közösségi értékelés alapján).
  • Megjött a taxi: a taxisofőr a saját alkalmazásán keresztül jelzi feléd egy push notification-nel, amikor megérkezett hozzád.
  • Fuvar értékelése: a szolgáltatás végén elmondhatod a taxiról a véleményed, amit akár a Facebook-on is megoszthatsz ismerőseiddel.

Néhány kulisszatitok

taxilike2_utas_small.jpgAz egygombos tervből végül kétgombos rendelési megoldás lett. Hosszú mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy azt a folyamatot választjuk, ahol Te jelzed igényedet (lényegében ajánlatot kérsz) és a jelentkező taxi szolgáltatások közül választasz. Egy másik elképzelés szerint egyből a közeli taxik listáját kaptad volna meg, ahonnan ugyan gyorsabban választhatsz, de gyakran előfordulhat, hogy a taxis elvileg szabad, de valamiért mégsem tud téged elfuvarozni, nem reagál a kérésedre, így újabb taxit kellene választanod. Az igazi egy gombos megoldásra (ahol az előre megadott preferenciáidhoz legjobban illeszkedő taxi szolgáltatást autómatikusan kiválasztjuk és nevedben megrendeljük), akkor érdemes áttérnünk, ha már legalább 100 taxiban működik a TaxiLike.

Sajnos még nem egyszerű feladat okostelefonok használatában jártas taxisofőröket találni idehaza, de reméljük a TaxiLike ezt a közeljövőben megváltoztatja :) Részben ezen ok miatt a tesztben várhatóan találkozhatsz majd olyan taxitársasággal is, akinek a diszpécserszolgálatára érkezik majd be a megrendelésed és a taxis a diszpécserszolgálaton lévő alkalmazáson keresztül üzen majd feléd, amikor megérkezett hozzád.

Aki már most szívesen kipróbálná

A beta teszt célja, hogy a mobil alkalmazásokat valós körülmények között teszteljük a store-okba történő feltöltés előtt.

  • A tesztben nagyságrendileg 15-20 taxisofőr vesz részt, akiktől valós fuvart rendelhettek és a teljesült fuvarokért természetesen fizetni kell.
  • A teszt időszaka és helyszíne: 2012. június 13 - június 25., Budapest
  • Android 2.2+ tulajdonosok az appot itt érik el: http://beta.taxilike.com/taxilike_user-release_production.apk
  • iPhone tulajdonosok küldjenek mailt az info@taxilike.com címre, hogy felvehessünk benneteket a tesztlistára.
  • A tesztidőszak után töröljétek majd ezeket a beta appokat, és töltsétek le a store-okból az éles verziókat.

A teszt időszakában kisebb társaságoknak és más független sofőröknek adhattok megrendelést az alkalmazáson keresztül. Mivel a beta tesztben korlátozott számú taxis vesz részt, előfordulhat, hogy nem minden időpontban kapsz választ rendelésedre, ekkor a taxitársaság adatbázisból hívhatsz taxit magadnak a szokásos módon. Napközben kevesebb, este (20-06 óra között) több taxis partnerünk dolgozik majd. A fizetés az alkalmazástól függetlenül a szokásos módon történik. Fontos, hogy nem mi nyújtjuk a taxi szolgáltatást, hanem a partnerünk, mi az igényeidhez legjobban illő szolgáltató kiválasztásában igyekszünk segíteni.

Az alkalmazás használatáról, esetleges hibáiról küldd el a véleményed e-mailben (info@taxilike.com), vagy töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy ez alapján továbbfejleszthessük.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFBIaHZjQWlmcTNsejFkT05PQTNha3c6MQ

Update: Szépen gyűlnek a TaxiLike beta tesztjében a felhasználói tapasztalatok, de mi szeretnénk, ha még többen mondanátok el véleményeteket az élesítés előtt, ezért minden sikeres online megrendelés tapasztalatáról írt visszajelzést egy finom Nyakas borral szeretnénk jutalmazni.

Update2: Mindenkinek köszönjük a visszajelzést! A beérkezett vélemények alapján elkezdtük az alkalmazások véglegesítését. Várhatóan 2-3 héten belül letölthetőek lesznek az éles alkalmazások. A jelenlegi beta szolgáltatást nem állítjuk le a következő 2-3 hétben, így továbbra is rendelhettek taxit a TaxiLike segítségével. A sikeres fuvarokat követően írt véleményekért cserébe a készlet erejéig jár a bor :)

 

Ha megtetszett a projekt és tudsz rubyzni vagy iOS/Androidra fejleszteni, akkor nézd meg az aktuális állásokat a Digital Natives-ben.

 

Címkék: teszt taxi befektető

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalnatives.blog.hu/api/trackback/id/tr624586317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása