HTML

Magunkról

The blog of the Budapest based Digital Natives covers the topics such as technological challenges we meet in our work, also our solutions and developments related mostly to Ruby on Rails and e. g. JavaScript. You can read about project management methodologies, which drive our workflow, such as agile or scrum. We don’t forget to report about our work and free-time related events and activities.

Facebook

Címkék

2011 (1) 2012 (4) 2013 (5) 2014 (1) agency (1) agile (1) agilis (13) android (1) angel (2) anita (2) API (1) árazás (2) artisjus (1) balaton (1) bécs (1) becs (1) becslés (1) befekteto (1) befektető (7) bemutatkozás (1) berlin (1) beszédfelismerés (2) beszédtechnológia (1) bitbucket (1) borkóstoló (1) budapest.rb (1) célok (1) client (4) cloud (1) code hulk (1) coding (1) coin (1) concept (2) conference (1) continuous integration (1) cross browser (1) cross platform (2) csapat (4) csapatépítés (1) csocsó (1) David (1) ddb (1) deployment (3) design (2) dev (4) dev meeting (2) digital (1) diktálás (1) dojo (1) ebook (1) education (1) elemzés (3) elmélet (1) English (1) english (8) értékelés (1) értékesítés (3) extreme programming (1) fejlesztő (3) feliratozás (1) Friday (1) frontend (2) game (3) game of thrones (1) gerzson (2) hackfwd (2) heroku (1) hirdetés (1) hosting (1) icatapult (2) idcee (4) idea (1) implementation (2) inkubáció (9) ios (1) javascript (1) jenkins (1) jogdíj (1) kaizen (1) kalandpark (1) kanban (3) képzés (2) kijev (1) kipuedu (1) kirándulás (1) kocákzati tőkealap (1) kommunikáció (1) lean (2) LinkedIn (1) Logidok (1) mahasz (1) meetup (9) mindroom (2) Mitnick (1) mixgar (14) mobil (4) MVP (1) mvp (2) nabaztag (1) natives (1) olasz (1) open source (1) people search (1) piknik (1) planning (1) playertise (3) prága (1) presentation (1) product owner (1) product roadmap (1) project (1) prototípus (1) prototype (1) rabbit (1) rails (15) ruby (13) rupy (1) scrum (9) search API (1) series (2) sharewood (1) siker (2) sorozat (1) spaceship (1) speedinvest (1) startup (6) startup week (1) String (1) szerződés (1) szolgáltatás (2) taxi (3) taxitrust (3) taxtrust (1) techshow (2) testing (2) teszt (1) titanium (1) toborzás (2) tőke (2) toptal (1) trónok harca (1) ügyfél (1) UI (1) UML (1) UX (2) üzletiangyal (1) vagrant (1) varga anita (1) verseny (2) videó (1) videóarchívum (1) vienna (1) világhírnév (8) virtualbox (1) vm (1) vodka (1) web (8) wired (2) workflow (2) xp (3) XP (1) Címkefelhő

Október első hetében majdnem végig Bécsben voltunk Európa egyik legnagyobb Startup versenyén. Ez ugyan csak a második nemzetközi eseményünk volt, de most már jobban el tudjuk helyezni magunkat a nemzetközi webes-mobilos startup közösségben - hogy állunk, mire kell figyelni, milyen mérföldköveket kell teljesíteni.

A Startup Weekre 300 startupból 50-et válogattak be, köztük a Mixgart is (még két magyar jutott be: PocketGuide és Dragontape). Szakál Tomival (Dragontape) utaztunk együtt, aki megszemlélhette az ébredező Kosztolányi teret, mivel Gerzsonunk 1 órácskával tovább szundikált... :)

Hétfő

Az első nap egy "mentoring day" volt, ahol délelőtt egy-két előadást hallgattunk végig céges jogászoktól és befektetőktől. Nekem a legjobban a speedinvestesek előadása tetszett, nagyon profi volt, mert érzékletesen mutatta be, hogy miért ne menj ki csak úgy a startupoddal a Szilícum-völgybe szerencsét próbálni és mi az a stádium, amikor már van értelme.

Délután a mentorok és egymás előtt mondhattuk el az előadásunkat (erre az angol kifejezés: pitch) 4 csoportba bontva. Ennek a hasznosságát jól jellemzi, hogy akiket hétfőn "nyugodtan" néztünk, mert a pitch-ük foglamazzunk úgy nem volt lehengerlő, azok a keddi selejtezőn kellemetlen meglepetést okoztak: hihetetlen fejlődésen mentek keresztül az előadások tartalmukat és előadásmódjukat tekintve - és ez ránk is igaz volt.

Talán ez volt a leghasznosabb része a rendezvénynek, eszméletlen sok visszajelzést kaptunk amiket fel tudunk dolgozni a Mixgarban és más projektjeinkben. Mark Tuttle-nek külön köszönet, aki este 21:30-ig foglalkozott velünk. Thank you Mark! (ezt mindig le akartam írni egy magyar postban angolul)

Kedd

Kedden voltak az előselejtezők, ahol szintén 4 csoportban kellett pitchelni a zsűri előtt (tehát 4 zsűri ülésezett párhuzamosan). A pitch 5 perces volt, majd 6 percben tehett fel kérdéseket a zsűri, Gerzsonnak megint nagyon jól sikerült mind a két szekció. Zsűrinkben volt a Mozilla egyik igazgatója, a Red Bull innovációért felelős szakembere és több befektető is. (Pikáns volt, hogy egy szobába került mind a három magyar csapat, tehát egymással közvetlenül versenyeztünk a 10 közé jutásért).

Minden csoportnak egy győztese volt akit a zsűri jelölt ki, a maradék hat helyért pontozásos alapon versenyzett egymással az összes(!) többi startup. Kimerítő nap volt, délután Gerzsonnal le is léptünk sörözni a pitch után :). 

Szerda

Ez egy érdekes nap volt, mert lélekben már az esti bejelentésre vártunk. Vicces volt, ahogy minden versenyző magabiztosságot sugárzott, de azért csilingeltek a kávés csészék a büfében rendesen :). Itt már csatlakozott hozzánk Anita is, úgyhogy már hárman izgultunk.

Napközben rengeteg emberrel beszélgettünk, a többi startup, újságírók mellett több befektetővel és innovációs szakemberrel is (érdekes, hogy ez a szó itthon úgy használódott el, hogy nem is használtuk talán soha helyesen). Befektetők közül a speedinvestet emelem ki, akik előre jelezték, hogy szívesen beszélgetnének velünk. Kiderült, hogy az egyik alapító már kitalálta a Mixgar egy korai verzióját és a soraik között tudhatnak egy Last.fm-es befektetőt is, sőt többen foglakoztak zenével mielőtt seed befektetésre adták volna a fejüket. Ezt jó jelnek tekintjük :).

Ajánlom még figyelmetekbe az international incubator hagenberg-et, ami egy kis osztrák Szilícium-völgy megteremtésére pályázik jelentős állami szerepvállalással. Tehát ha Hagenbergből kiindulva képzeled el a világ meghódítását, itt a helyed! Viccen kívül, ha költöznél az országból és érdekel egy inkubációs ház, írj nekünk, adunk kontaktot, szimpatikusak voltak.

Napközben még meghallgattunk egy-két előadást, nekem egy tetszett nagyon, ami különböző nagy cégek exitjeit mutatta be (Skype, Xing stb.). Ha megszereztem a prezit, felteszem  majd valahova.

Este sajnos kiderült, hogy nem jutottunk be a 10 közé. Őszintén szólva ennek volt realitása, lentebb összefoglalom, hogy miért. 

Döntősök: Double Recall (kedvencem), Loftville, mykoob, Salespod, Piano, SaveUp, PocketGuide, Puntalo, MySugr, Quote Roller

A versenyt a MySugr nyerte, de a legjobb háromba bejutott a Pocket Guide is akiknek nagyon gratulálunk!

Csütörtök Péntek

Ezeken a napokon már nem voltam kint, szerda este hazajöttem Weiszbart Zsolttal, a Valley Connect egyik alapítójával - ez a pár órás beszélgetés volt az egyik leghasznosabb a rendezvényen.

Gerzson és Anita (Mixgar), Martin és Dénes (PocketGuide)

Anitától és Gerzsontól azt hallottam, hogy beszéltek Esther Dysonnal, aki Gerzsonnak magyar politikusi pályát javasolt, mert ráférne az itthoniakra a vérfrissítés (nem tudhatta, hogy ez itthon kisebb sértésnek számít), este pedig a Rooftop nevű helyre meghirdetett nem publikus partyra azért sikerült bejutniuk és kicsit körbe nézni ezen a területen is.

Tanulság

Versenyzés szempontjából Berlinben (a HackFwd-on) túl előre haladottak voltunk, Bécsben pedig nálunk előrébb tartó startupok neveztek, akik már több ezres felhasználószámmal és nem ritkán több százezer Eurós befektetéssel a hátuk mögött érkeztek. A tanulság egyértelmű: tovább kell nőnünk, amiben nagy segítséget jelent az itt kapott sok visszajelzés és az új kapcsolatok. 

Általában nem értek egyet azzal a mondással, hogy egy versenyben a részvétel a fontos, de erre a területre ez kivételesen különösen igaz: a kapcsolatok, új ismeretségek a befektetőkhöz és a szakmához sokkal többet jelenthetnek, mint egy jó helyezés a versenyen - bár azért szívesen megnyertük volna :)

Fotók az eseményről

Itt twitteltünk

Jövő héten Prágában versenyzünk -a szervezők kérésére még titok, hogy hol :) - utána pedig Kijevbe megyünk az IDCEE rendezvényére, 150 startup közé. Kövessetek az events oldalon!

Címkék: verseny startup anita becs vienna gerzson mixgar speedinvest befekteto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalnatives.blog.hu/api/trackback/id/tr333286963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása